Aberdeen: Ict-budgetten 2003 weer omhoog

Bedrijven verhogen volgend jaar opnieuw hun ict-budget. Dat verwacht Aberdeen Group. Ook Gartner toont zich positief.

Hoewel het duidelijk is dat de bestedingsniveaus van eind jaren '90 niet meteen zullen terugkomen, rekent Aberdeen Group toch op een lichte opleving in 2003. Het bedrijf voorspelt een wereldwijde groei van de ict-investeringen met 4 procent. De Verenigde Staten zouden een iets lagere groei kennen, met 3,6 procent.
 
Op langere termijn voorspelt Aberdeen Group een jaarlijkse omzetgroei met 4 tot 5 procent in de hele wereld en 5 tot 6 procent in de Verenigde Staten. De grootste groei moet uit Azië komen. Tussen nu en 2006 moet er jaarlijks een groei zijn met gemiddeld 6,5 procent. Aberdeen stipt aan dat we de komende vijf jaar geen groei met meer dan 10 procent te zien zullen krijgen. Dat die enorme stijging er de afgelopen jaren was, ligt volgens Aberdeen aan factoren als het jaar 2000 en de te hoge verwachtingen rond internet. De onderzoekers stippen ook aan dat traditionele bedrijven nu niet meer het vuur aan de schenen gelegd worden door dotcommers, waardoor ze minder geneigd zijn snel in e-business te investeren.
 
Ook Gartner laat zich weer relatief positief uit. Analisten stelden eind vorige week hun prognoses voor de pc-markt opwaarts bij. Ze gaan er nu van uit dat in 2002 2,3 procent meer pc's verkocht werden dan in 2001. Voor volgend jaar stellen ze zelfs een groei in de pc-verkopen van 7,6 procent in het vooruitzicht, en voor 2004 een groei van 11,4 procent. Gartner denkt dat de pc's die in 1998 gekocht werden nu aan vervanging toe zijn, maar dat effect zou wel pas vanaf de tweede helft van volgend jaar merkbaar zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.