Langzaam herstel in it-bestedingen

De it-bestedingen nemen dit jaar in Europa met 4 procent en in de Verenigde Staten met 2 procent toe.

Dit is uitkomst van het jaarlijkse onderzoek van zakenbank Merrill Lynch onder 110 central information officers (cio's). Boven aan de lijst van it-uitgaven staan beveiliging en rampherstel, erp, webontwikkeling en opslag. De licht positieve cijfers wijzen op een langzaam herstel van de groei in it-bestedingen na het rampjaar 2001. Toen daalde de omvang in it-bestedingen in de VS met 3 procent.
 
Volgens Merrill Lynch zijn er indicaties dat de wereldwijde groei in it-bestedingen in 2003 door zal zetten naar 8 tot 9 procent. Daarbij zijn de VS goed voor 6,8 procent en Europa voor 12,1 procent.
 
Voor het eerst vroeg de zakenbank in zijn traditionele onderzoek onder de cio's ook naar de te verwachten individuele prestaties van it-bedrijven. Daarbij scoorden IBM, Microsoft, Dell en Cisco goed, maar kregen bedrijven als EMC, Bea, Brocade en Siebel een onvoldoende. Voor 'Big Blue' verwachten de cio's een 'uitzonderlijk goed' 2002 en Microsoft krijgt van de respondenten de meeste plussen als het erom gaat aan welk bedrijf het it-budget dit jaar met name zal worden besteed.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.