Schikkingsvoorstel Microsoft afgekeurd

Een federale rechter in de VS heeft het schikkingsvoorstel van Microsoft, bedoeld om meer dan honderd particuliere antitrustzaken te schikken, afgeblazen.

De rechter beoordeelde het Microsoft-voorstel, dat door de advocaten van de aanklagers werd ondersteund, als onvoldoende gefundeerd en bovendien potentieel nadelig voor de zakelijke concurrenten van Microsoft, met name voor Apple. Volgens het 1,6 miljard dollar kostende schikkingsvoorstel zou Microsoft geld en gratis software schenken aan de twaalfduizend armste scholen in de VS. De rechter vreest dat Microsoft daarmee tegelijk belangrijk marktaandeel kan winnen op de educatieve markt. Op die markt heeft Apple een sterke positie.
 
De particuliere aanklagers waren akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel omdat op die manier het geld in ieder geval goed terechtkomt. Mocht geen schikking worden getroffen en zou Microsoft aan het eind van de rit veroordeeld worden tot het betalen van een schadevergoeding, dan zouden de Microsoftklanten uiteindelijk niet meer dan zo'n tien dollar per persoon ontvangen, zo is de verwachting.
 
De reactie van de Microsoft-advocaten laat zich raden: "Aangezien we ervan overtuigd zijn dat Microsoft deze antitrustzaken uiteindelijk zal winnen, blijft er nu een schitterende, unieke kans liggen om het onderwijs van vele kansarme kinderen te verbeteren en tegelijk een punt te zetten achter deze slepende zaken."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-14T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.