AOL voornemens Red Hat over te nemen

AOL Time Warner voert onderhandelingen die zijn gericht op de overname van Linux-distributeur Red Hat, zo meldt de Washington Post.

Met een dergelijke acquisitie zou AOL een nieuw wapen in handen krijgen om aartsrivaal Microsoft het vuur aan de schenen te leggen. 's Werelds grootste mediaconcern krijgt met Linux dan immers een nieuw besturingssysteem 'in handen' - Linux blijft natuurlijk 'open source' - waarmee het een alternatief kan bieden voor Windows van Microsoft, dat op 90 procent van alle pc's draait.
 
Daarmee zou na de AOL-Microsoft-oorlogen over webbrowsers (Netscape versus Explorer),instant messaging, online-abonnementsdiensten en webgebaseerde video- en audiospelers, nu het besturingssysteem inzet kunnen worden van een keiharde strijd tussen de twee giganten. Sommige bronnen suggereren dat de AOL-software, die nu nog is ontworpen om te draaien onder Windows, straks wellicht dusdanig kan worden aangepast dat ze automatisch een versie van Linux installeert op de pc van de gebruiker. De software van AOL is gratis te verkrijgen via internet of van een cd.
 
Vooralsnog willen AOL, Red Hat en Microsoft niet reageren op de berichten in de Washington Post.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-21T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.