'HP staat pragmatisch tegenover Linux'

Hewlett-Packard zal zijn loyaliteit jegens Windows en het eigen HP-UX zeker niet inruilen voor het open broncode besturingssysteem Linux.

Dit hield HP's ceo Carly Fiorina haar publiek voor tijdens de LinuxWorld conferentie in New York. Volgens Fiorina is Linux niet meer en niet minder dan een extra bron van inkomsten en gaat HP zeker niet de kant op van IBM: het investeren van een miljard dollar in een hele reeks Linux-producten.
 
Hoewel IBM deze week bekendmaakte erg content te zijn met haar Linux-programma en de investeringen nu al beweert terugverdiend te hebben, geeft Fiorina wat betreft Linux de voorkeur aan een voorzichtige - 'pragmatische'- koers. Ze juicht het toe dat het open broncode besturingssysteem zich steeds meer manifesteert in de financiële en handelssectoren. Daarnaast geeft HP aan Linux-klanten inmiddels dezelfde ondersteuning en consultancy-services als zijn Windows- en HP-UX-afnemers. Bovendien heeft HP recentelijk nog een reeks servers op de markt gebracht die geschikt zijn voor het Linux-OS.
 
Maar een volledige omarming van Linux ten koste van Windows en het eigen HP-UX is voor Fiorina uit den boze. "Voor ons geldt niet de vraag: 'Zal Linux straks de it-wereld regeren?', maar 'In welk deel van de it-wereld zal Linux straks de dienst uitmaken?'." In de visie van Fiorina blijft Windows het dominante besturingssysteem bij bedrijven en op desktops. Daarnaast zal ook HP-UX in specifieke sectoren de toon blijven aangeven. Linux mag volgens Fiorina meedraaien, maar het zal in haar visie niet de toon aangeven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-31T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.