Sun Microsystems sluit Linux in de armen

Sun Microsystems brengt binnenkort een nieuwe lijn goedkope x86-servers op de markt die niet draaien op het eigen besturingssysteem Solaris, maar op Linux. Ook de Cobalt-appliances gaan van dat besturingssysteem gebruikmaken.

Deze verrassende aankondiging deed Sun gisteren op zijn jaarlijkse analistenbijeenkomst in San Francisco. De bekendmaking wordt gezien als een defensieve stap om wat Sun noemt 'de wereld waar het besturingssysteem er niet toe doet' niet zonder meer over te laten aan concurrent Microsoft.
 
Sun treedt met het omhelzen van Linux in de voetsporen van IBM dat Linux al vorig jaar integreerde in zijn productlijn. Dat bedrijf krijgt op de conferentie in sterke mate de rol van aartsrivaal toebedeeld die vroeger aan Microsoft was voorbehouden.
 
Sun gaat 'agressief participeren' in de Linux-gemeenschap en zijn complete Sun One infrastructuur voor het Linuxplatform geschikt maken. Bovendien wordt Linux-interface Gnome de standaard desktop voor alle Solarissystemen, zodra versie 2.0 van dit GUI later dit jaar op de markt komt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-08T00:00:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.