Global Crossing onderwerp van FBI-onderzoek

De FBI is een onderzoek gestart naar de boekhoudkundige praktijken van het schuldenbelaste telecomconcern Global Crossing.

Eind januari vroeg Global Crossing surséance van betaling aan, omdat het niet meer kon voldoen aan de afbetalingsverplichtingen voor de omvangrijke schuldenlast van circa 11 miljard dollar. Inmiddels hebben zich twee Aziatische kandidaten - Hutchison Whampoa Limited en Singapore Technologies Telemedia - aan de poort gemeld om de failliete boedel van Global Crossing over te nemen. Daarmee zou het officieel in Bermuda gevestigde telecomconcern wellicht een doorstart kunnen maken.
 
Ondertussen gaat het onderzoek naar vermeende onregelmatigheden in de boekhouding van Global Crossing door. Eind vorige week werd bekend dat het bedrijf officieel onderwerp van onderzoek is geworden van de Securities and Exchange Commission (Sec), de Amerikaanse beurswaakhond. Tegelijkertijd is de FBI met een eigen voorbereidend onderzoek begonnen, dat volgens ingewijden voorlopig niet zover gaat als dat van de veelbesproken Enron-zaak; het ministerie van Justitie is namelijk nog bij de zaak betrokken.
 
Het is in de VS niet ongebruikelijk dat de Sec en de FBI gelijktijdig onderzoek verrichten naar dezelfde zaak, zeker als het gaat om grote concerns als Global Crossing. Afhankelijk van de uitkomsten van de (voorbereidende) onderzoeken, waarbij in eerste instantie een groot aantal getuigen worden gehoord, onderneemt het Amerikaanse ministerie van Justitie verdere stappen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.