Microsoft omarmt Duitse ict-concerns

Microsoft heeft een vergaande samenwerking aangekondigd met het Duitse softwareconcern Sap en de telecomreus Deutsche Telekom.

Tijdens de CeBIT werd duidelijk dat Microsoft en Sap de compatibiliteit tussen hun beider software-omgevingen sterk gaan uitbreiden. Sap stelt daartoe onder meer connectoren aan ontwikkelaars beschikbaar, waardoor het gemakkelijker wordt om via mySap.com gegevens uit te wisselen met software van Microsoft.
 
Ongeveer twee weken geleden werd er nog druk over gespeculeerd dat Sap en Microsoft min of meer op een ramkoers zouden liggen, omdat de laatste bekend had gemaakt zich in de crm-sector te gaan bewegen, traditioneel het thuisterrein van Sap. Maar tijdens de CeBIT putten beide softwareconcerns zich uit in de verklaringen dat ze elkaars beste maatjes zijn. Analisten beschouwen de toenadering tussen de beide softwarereuzen als een teken dat met name Microsoft steeds meer bereid is een deel van zijn softwareschat beschikbaar te stellen aan concurrenten. Via deals als die met Sap hoopt het Amerikaanse softwareconcern gemakkelijker te kunnen doordringen in de zakelijke markt.
 
Met Deutsche Telekom heeft Microsoft een vergaande samenwerking afgesproken voor de ontwikkeling van mobiele en vastelijn-services voor zowel zakelijke als particuliere gebruikers. Microsoft heeft ook al samenwerkingen lopen met het Britse mobiele belconcern mmO2 en met het Spaanse Telefónica, maar de deal met Deutsche Telekom gaat nog aanzienlijk verder. Zo gaat het Duitse telecomconcern vanaf de zomer aan zijn klanten handhelds aanbieden die draaien met Microsoft-software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-14T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.