Spanning rondom stemming HP/Compaq-deal

Op de drempel van d-day heeft de retoriek tussen de voor- en tegenstanders van de HP/Compaq-fusie een hoogtepunt bereikt.

In de loop van vandaag vindt de cruciale HP-aandeelhoudersvergadering plaats die beslissend zal zijn voor het doorgaan van de deal. Morgen spreken de Compaq-aandeelhouders zich uit over het voorgenomen samengaan. Gisteren sprak de vlaggendrager van de tegenstanders, Walter Hewlett, nog eens zijn vertrouwen uit dat hij het pleit zal winnen. Hij bedankte alle HP-aandeelhouders die zich achter hem hadden geschaard en noemde en passent nog even een voor hem gunstige uitkomst: 72 procent van de HP-medewerkers in een personeels-aandelenplan van Hewlett-Packard hadden zich tegen het samengaan met Compaq uitgesproken.
 
In een reactie noemde HP deze uitkomst 'niet representatief' voor de echte stemming onder de aandeelhouders. "Dat is de telling waarop we wachten, die telling vertelt het hele verhaal en dat verhaal eindigt in ons voordeel", aldus een HP-woordvoerster tegenover The Wall Street Journal.
 
Zowel voor- als tegenstanders zeggen dus alle vertrouwen te hebben in de uitkomst van de aandeelhoudersvergadering. Het enige wat tot dusverre zeker is, is dat Walter Hewlett 20 procent van de aandeelhouders achter zich heeft weten te verzamelen en HP 10 procent. Het oordeel is nu aan de zwevendeshareholder. Die moet vandaag de knoop doorhakken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.