Carly Fiorina levert inkomsten in

Carly Fiorina, de ceo van HP, behield over 2001 haar salaris van een miljoen dollar, maar ontving minder aandelenopties en géén bonus.

In 2000 kreeg Fiorina nog 1,8 miljoen dollar aan bonussen, maar het voorbije jaar heeft ze de afgesproken doelstellingen niet gehaald en kon ze naar haar bonus fluiten. Om dezelfde reden ontving ze in 2001 'slechts' één miljoen opties, driehonderdduizend minder dan het jaar ervoor.
 
Haar gewone jaarsalaris bleef gehandhaafd op één miljoen dollar. De onkostenvergoedingen vielen fors terug van ruim 950 duizend dollar in 2000 naar zo'n 250 duizend dollar in 2001. De aandelenopties vertegenwoordigen echter een waarde van 13,5 miljoen dollar, dus echt veel armer is Fiorina niet geworden.
En wanneer de fusie met Compaq een feit is, zal ze er ook niet slechter op worden. Door de toename van verantwoordelijkheden dan, zal ze naar alle waarschijnlijkheid bonussen ontvangen die haar basissalaris zelfs kunnen overschrijden.
 
De gegevens over Fiorina's inkomsten staan in een financieel overzicht dat Hewlett-Packard gisteren heeft ingeleverd bij de Amerikaanse beurswaakhond Sec.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-05T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.