Lindows.com stap dichter bij LindowsOS

Lindows.com heeft de tweede beta-versie van zijn besturingssysteem LindowsOS gepresenteerd. Dat OS is ontworpen voor het draaien van Microsoft-applicaties onder Linux.

Anders dan de eerste versie bevat deze betarelease ook de mogelijkheid om Microsoft-bestandsformaten zoals Word, Excel en PowerPoint te bewerken en te printen. Daarnaast is de versie voorzien van het Click-N-Run-installatiesysteem. Gebruikers kunnen daarmee applicaties selecteren vanuit de Lindows.com Warehouse-bibliotheek. Vervolgens wordt met een klik op het Click-N-Run-symbool de installatie automatisch uitgevoerd.
 
Behalve voor Word, Excel en PowerPoint, werkt Lindows.com ook aan de ondersteuning van Office, Web, Multimedia en Graphic-applicaties.
 
Het LindowsOS-besturingssysteem bevat ook een implementatie van het zogeheten Wine-project: een combinatie van de Windows 3.x en Win32 applicatie-programmeringsinterfaces voor X en Unix. Gebruikers worden daardoor in staat gesteld om Windows-applicaties te draaien op Intel gebaseerde Unix- en Linux-systemen, zonder dat daarvoor een emulatielayerof Windows-gebruikerslicentie nodig is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-10T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.