Spraakherkenning voor telecomdiensten

Unisys en Telisma, leverancier van spraakherkenningssoftware, gaan samen oplossingen ontwikkelen voor toegang tot telecomdiensten via spraakherkenning.

Het Unisys 'Multimedia Messaging System'-platform maakt gebruik van de spraaktechnologie van Telisma om gebruikers toegang te bieden tot berichten via spraakherkenning en digitale interfaces. Door hun technologie te combineren, willen de twee bedrijven nieuwe markten voor telefoonbedrijven ontginnen.
 
"Dit samenwerkingsverband is gebaseerd op vertrouwen in het feit dat spraak de voorkeursinterface is voor toekomstige mobiele telefoondiensten. Bovendien biedt de technologie aantrekkelijke mogelijkheden voor commerciële oplossingen", zegt Loïc Gonnet, International Director van Telisma, een afsplitsing van France Telecom.
 
De gecombineerde Unisys/Telisma-oplossing wordt volgens de twee al door een groot telecommunicatiebedrijf gebruikt voor de inzet van een wereldwijde 'voice portal'-applicatie, waarbij gebruik wordt gemaakt van spraakherkenning en een Personal Information Management-functionaliteit (PIM). Het systeem biedt ruimte voor vierduizend gelijktijdige sessies via 32 duizend poorten. De oplossing is beschikbaar voor meer dan een miljoen gebruikers.
 
Beide partijen initiëren ook andere gezamenlijke projecten, waaronder 'voice portal services', automatisering van callcenters, de automatisering van directory-functies, messaging-systemen op basis van spraakherkenning en het automatisch bellen van nummers op basis van het noemen van een naam, het zogeheten 'voice-dialling'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-15T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.