Suse Linux 8 effent weg naar Server

De introductie van Linux 8.0 voor de bureaucomputer is voor de Duitse Linux-distributeur Suse een belangrijke stap op weg naar de server-uitvoering.

De volgende versie van Suse's Enterprise Server, nummer 8, zal worden gebaseerd op dezelfde code als de desktop-Linux 8.0 en moet later dit jaar het licht zien. Momenteel werken de ontwikkelaars van Suse aan allerlei uitbreidingen voor de server-editie. De desktopklanten kunnen in tussentijd alle bugs en foutjes uit de code halen, zodat Suse Linux Enterprise Server 8.0 veel bedrijfszekerder kan worden gemaakt.
 
Suse Linux 8.0 bevat ondersteuning voor de Grid Engine grid-computing middleware van Sun Microsystems. Verder is Suns Staroffice 5.2 applicatiepakket ingebouwd, evenals de Openoffice opensource-versie. Suse wilde kennelijk niet wachten op versie 6.0 van Staroffice, die toch zeer binnenkort beschikbaar moet komen. Deze versie is echter niet langer gratis, dus dat verklaart wellicht Suse's keuze voor versie 5.2.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-29T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.