'Bedrijven verdienen geld met Linux'

Volgens een onderzoek van de Australische it-dienstenfirma Cybersource kan een bedrijf flink geld verdienen door de overstap van Windows naar Linux.

De onderzoekers hebben berekend dat de 'total cost of ownership' (tco) bij het Linux- en Open Source-platform 25- tot 34 procent lager ligt dan bij het Windows-platform. De marge tussen die 25- en 34 procent is afhankelijk van de gekozen hardware.
 
Het onderzoek richtte zich op de gemiddelde it-behoeften van een bedrijf met 250 gebruikers, over een periode van drie jaar. De kostenmodellen bevatten uitgaven aan werkstations, servers, netwerken, personeel, advieskosten, internetdiensten, file-, mail- en printservers, serves voor elektonische handel, SQL- en netwerkinfrastructuur, internet- en intranet-servers, 'line-of-business'-software, applicaties voor desktopproductiviteit en gevarieerde systeemkosten.
 
De onderzoeksgegevens zijn als pdf-bestand te downloaden vanhttp://www.cyber.com.au/cyber/about/linux_vs_windows_tco_comparison.pdf

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-06T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.