Ceo's VS fors beloond, it-manager levert in

Ondanks de kwakkelende ict-sector, lijdt het inkomen van de meeste topmensen daar niet onder. Het salaris van de it-manager daarentegen wel.

Het zijn de topmensen, ceo's, die nog steeds een rijkelijk belegde boterham verdienen aan de ict, tenminste in de VS, zo blijkt uit de jongste top-500-ranglijst van het businessmagazine Forbes. Topman Larry Ellison spant de kroon met een inkomen over 2001 van 706 miljoen dollar. Erbij gezegd moet worden dat hij deze schatkist volledig te danken heeft aan de positieve koersontwikkeling (Ellison claimt namelijk geen vast salaris of bonussen), maar toch: het is opvallend hoe hoog de ict-topman scoort, terwijl er toch al langere tijd steen en been wordt geklaagd over de malaise in de ict-sector.
 
Op de tweede plaats ook alweer een it-ceo, Michael Dell. Verdient weliswaar stukken minder dan Ellison, maar nog altijd rond de 200 miljoen dollar, ook weer grotendeels dankzij de gunstige koersontwikkeling. Op plaats drie staat een op het eerste gezicht opvallende ceo: Jozef Strauss van JDS Uniphase, een bedrijf dat de afgelopen tijd behoorlijk wat klappen heeft gekregen. Maar Strauss heeft het voordeel dat het belangrijkste deel van zijn salaris 'vast' is en niet afhankelijk van de beurskoers. Toch goed voor 150 miljoen dollar en de derde stek op de ranglijst.
 
Opvallend is de lage (480ste) notering van Steve Ballmer, topman van Microsoft, maar die moet zijn centen dan ook delen met 's werelds rijkste man: Bill Gates. Nog opvallender is misschien, dat tegenover de monstersalarissen van de meeste toplieden in de VS een salarisreductie van de it-managers in het middenkader en bij de overheid staat. Die terugval bedraagt tussen de 8 en 11 procent. In de VS verdient een it-manager een gemiddeld salaris van 83 duizend dollar per jaar en een it-staflid 61 duizend dollar per jaar, aldus het onderzoek van Information Week.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-01T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.