Oracle breekt record datawarehousing

Oracle claimt qua prijs-prestatieverhouding het snelste datawarehouse, draaiend op een Unix-platform, te hebben. Daarmee stoot het NCR Teradata van de troon.

In een prestatie benchmark voor een TPC-H 300 Gigabyte Oracle datawarehouse nam de databaseleverancier het stokje over. De TPC-H-benchmark evalueert een prestatiemeting (QphH@size) van verschillende bedrijfsintelligente systemen door diverse zoekvragen uit te voeren in een standaard database onder gecontroleerde omstandigheden.
 
Oracle zegt dat de jongste benchmark, die een gemiddelde aangaf van 373 QphH@300 GB per processor, ook liet zien dat zijn oplossing 83 procent betere prestaties levert dan het huidige record in deze categorie.
 
De benchmark-omgeving bestond uit een Oracle 9i database Release 2 met Real Application Clusters op een Hewlett-Packard Alphaserver ES45 cluster met vier knooppunten en met een totaal van zestien processoren die draaien onder Tru64 Unix en Trucluster Server software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

HP AlphaServer.....? Volgens mij is hier sprake van een foutje bedankt....
Compaq is volgens mij onderdeel van het nieuweHP maar het product heet voorals nog een Compaq Alpha server te zijn, volgens de websites van Compaq en HP.

Wat is het huidige record in deze categorie? Mijns inzien is de dataload transfer op dit moment 1 terabyte in 8.5 uur.
Dit zou dus neerkomen op 1 terabyte in 1:45 uur.
Erg knap

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-16T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.