Microsoft nog niet af van Lindows

Microsoft heeft een nieuwe ronde verloren in zijn merkrechtzaak tegen Linux-distributeur Lindows.com.

De software-onderneming uit Redmond had de federale rechter gevraagd zijn beslissing van afgelopen maart te herzien. Toen had hij een verzoek van Microsoft afgewezen om Lindows.com te verbieden de Lindows-naam te dragen, omdat dat een inbreuk zou zijn op de rechten die Microsoft meent te hebben op de naam Windows. De rechter betwijfelt echter of Microsoft wel het alleenrecht heeft op de naam Windows. Gisteren wees de rechter dan ook het herzieningsverzoek af.
 
Pikant detail daarbij is dat de rechter zich voor een deel beroept op Microsofts eigen getuigenverklaring, waarin het bedrijf toegeeft dat het woord 'windows' ('vensters') een normaal, gangbaar woord is, dat kan verwijzen naar verschillende 'windowing' systemen, ofwel software die gebaseerd is op een grafische gebruikersinterface met 'vensters'. Als een term inderdaad 'gangbaar' is en kan slaan op meerdere systemen, dan kan het niet worden beschermd via het merkenrecht, zo redeneert de rechter.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-17T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.