Sun introduceert nieuwe reeks compilers

Als aanvulling op de gisteren aangekondigde negende versie van Solaris, introduceert Sun Microsystems een nieuwe serie compilers.

De compilers in de 'Sun One Studio 7 Compiler Collection' zijn gebaseerd op Forte Compiler en geoptimaliseerd voor ontwikkelaars die code schrijven voor Solaris 9. De Compiler Collection voorziet in een uitgebreide set tools voor de ontwikkeling van hoogwaardige toepassingen in C, C++ en Fortran en is voorzien van een geïntegreerde debugger.
 
De compilers zijn de eerste die volledig zijn geoptimaliseerd voor Solaris 9. Zij ondersteunen daarmee de Sun One webdiensten-strategie. De compilers verhogen volgens Sun de prestaties, de doorvoer en de reactiesnelheid van de Solaris 9 'multithreaded' applicaties. De samenwerking tussen de ontwikkelaars van de processors en van de compilers heeft geleid tot een aanzienlijke prestatieverbetering, zo stelt Sun.
 
Sun One Studio 7 Compiler Collection biedt bovendien een interactieve 'debugger' op bronniveau. Deze debugger verbetert de kwaliteit van toepassingen door het gebruik van onder meer Runtime Error Checking. Hierdoor zijn ontwikkelaars beter in staat moeilijk op te sporen bugs te achterhalen tijdens de ontwikkelingsfase, om zo de kwaliteit van programma's te verbeteren.
 
De compilers zijn gebaseerd op open standaarden en zijn kernonderdeel van Sun Open Net Environment (Sun One). De Sparc-versies van de compilers zijn geoptimaliseerd voor de beste runtime-prestaties op de Sparc-architectuur. De collectie kost 995 dollar. Er is een gratis 60-dagen evaluatieversie te verkrijgen viahttp://www.sun.com/software/sundev/suncc/buy/index.html.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-24T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.