IBM helpt Mars in kaart te brengen

De Nasa gaat interactieve plasmaschermen van IBM gebruiken om Mars verder te onderzoeken.

Big Blue heeft in zijn laboratoria een handjevol interactieve, plasma aanraakschermen in gebruik, met het doel ze verder te ontwikkelen. Toen de Nasa hier lucht van kreeg, was zij meteen geïnteresseerd. Deze organisatie zoekt apparatuur om hier op aarde de verrichtingen voor te bereiden en te volgen van de 'Mars Exploration Rover', het gerobotiseerde voertuig dat onderzoek gaat doen naar de historie van de planeet. De landing van de 'Rover' is in 2003 en naar verwachting komt er een vloedgolf aan data op de wetenschappers af.
 
Die gegevens willen zij met elkaar verwerken en daarvoor is BlueBoard, zoals IBM de technologie noemt, zeer geschikt. Samen maken de twee organisaties aanpassingen aan de apparatuur. De wetenschappers werken namelijk in ploegendiensten, zodat ze moeten kunnen samenwerken via het interactieve scherm. De prototypes van IBM zijn eenstand alone-versie. BlueBoard bestaat uit een interactief plasmascherm, inclusief een pc met een webbrowser en een aangepaste applicatie voor gemeenschappelijk gebruik van data en files.
 
Inmiddels heeft de Nasa al twintig van dergelijke intelligente schermen in gebruik. En geheel naar tevredenheid. Zo bleek op de zesde jaarlijkse conferentie 'Make IT Easy' van IBM in diens Almaden Research Center in San Jose deze week.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-07T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.