Intel zet slot op webhosting divisie

Intel haalt definitief een streep door zijn verlieslijdende Intel Online Services dat internetsites host voor andere bedrijven.

De stap geeft aan dat de chipgigant zich in toenemende mate wil gaan richten op zijn kernactiviteit: de ontwikkeling en de productie van processoren. Intel neemt in het tweede kwartaal een last van ongeveer 100 miljoen dollar om de afbouw van de divisie te kunnen financieren.
 
Tijdens de periode van de internetboom eind jaren negentig leek het nog erg lucratief om nieuwe internetgerelateerde activiteiten, zoals het hosten van sites voor andere bedrijven, te starten. In 1999 voorspelde Intel nog dat het vanaf dat moment meer dan één miljard dollar in de hostingbusiness zou steken. Maar de resultaten vielen sindsdien fors tegen.
 
Het is niet duidelijk met hoeveel verlies Intel Online Services draaide, of hoeveel geld Intel in het initiatief heeft gestoken. Wel is duidelijk dat de chipproducent de afbouw van de divisie binnen twaalf maanden wil hebben afgerond. Intel volgt met het afstoten van zijn webhosting-activiteiten het voorbeeld van vele andere bedrijven die op het hoogtepunt van de dotcomhype enthousiast met de hostingactiviteiten van start gingen. Vorig jaar ging concurrent Exodus Communications al failliet, terwijl deze week bekend werd dat Loudcloud zijn webhosting-activiteiten verkoopt aan Electronic Data Systems. EDS en IBM gelden nu als twee belangrijke spelers op de webhostingmarkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.