IBM schrapt banen bij onderzoeksdivisie

IBM schrapt 160 banen bij zijn onderzoeksdivisie. Het is de grootste sanering binnen die afdeling sinds het midden van de jaren negentig.

De nieuwe ontslagronde heeft alleen consequenties voor de onderzoeksactiviteiten in de Verenigde Staten, aldus The Wall Street Journal, en dan in het bijzonder bij de onderzoekscentra in Almaden, Californië en Yorktown Heights in New York.
 
Volgens een woordvoerder van IBM Research stopt de divisie met onderzoek op terreinen die niet langer van strategisch belang zijn voor het concern. Bovendien wordt een aantal algemene kostenreducties doorgevoerd.
 
Bij IBM Research zijn wereldwijd meer dan drieduizend onderzoekers in dienst, ongeveer 40 procent meer dan het aantal medio jaren negentig. Toch wordt met name deze ontslagronde met argusogen gevolgd, omdat juist IBM Research een van de paradepaardjes is van Big Blue. De divisie weet elk jaar weer meer patenten binnen te slepen voor nieuw ontwikkelde technologieën dan de concurrentie. Op deze deze octrooien haalde het concern de afgelopen jaren steeds meer geld binnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-20T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.