Microsoft investeert 750 miljoen in China

Microsoft en de Chinese overheid hebben een 'memorandum of understanding' getekend, waarmee een investering van 750 miljoen dollar is gemoeid.

De Amerikaanse softwareproducent en de Chinese Staatscommissie voor Ontwikkeling en Planning vormen samen een comité dat de strategie van Microsofts investeringen gaat vaststellen en begeleiden. Dat comité krijgt twee voorzitters: Bill Gates en de Chinese minister van Economische Planning, Zeng Peiyan.
 
Inmiddels is Microsoft al begonnen met het vergroten van zijn investeringen in China via joint ventures en licentie-overeenkomsten. Volgens de onderneming uit Redmond wordt in ieder geval 25 miljoen dollar besteed aan educatie en onderzoeksinstituten, met het oog op de ontwikkeling van basisonderzoek en computerwetenschapsopleidingen. Verder zal 500 duizend dollar worden geïnvesteerd in het Shanghai Jiaotong University Software College en de daaraan gelieerde educatief-technische dienstverlening.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-28T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.