Intel steekt geld in Noorse Scali AS

Intel investeert samen met een groep Noorse investerings- en technologiebedrijven in de ontwikkelaar en leverancier van Linux-clustersoftware Scali AS.

Hoevel geld er met de transactie is gemoeid, is niet bekendgemaakt. Scali werd in 1997 afgesplitst van het moederconcern Kronsberg Gruppen, eveneens een Noorse techspeler die vooral actief is binnen de defensie- en vliegtuigindustrie. Scali richt zich sinds die tijd op de ontwikkeling en levering van clustersoftware voor de Linuxopen source omgeving. Het bedrijf mag inmiddels bedrijven als Daimler Chrysler, BMW, Lockheed Martin en Rolls Royce tot zijn klantenkring rekenen.
 
Tot de productenportefeuille van Scali behoren onder andere het Scali Universe cluster management systeem en de ClusterEdge clusterkit voor oem'ers en var's. Het bedrijf brengt daarnaast TeraRack op de markt, waarmee de Linux-software gebundeld kan worden met computersystemen draaiend onder Intel-, AMD-, Alpha en Sparc-processoren.
 
Scali ondersteunt Red Hat Linux voor x86, IA-64 of Alpha, SuSE Linux voor x86, Sun's Solaris voor Sparc, Intel, alsook Microsoft Windows NT/98 of 2000.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-04T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.