Micron demonstreert ook DDR-II geheugenchips

Chipproducent Micron Technology demonstreert een computer die 256 megabit DDR-II geheugenmodules gebruikt. Concurrent Samsung onthulde eind mei al 512 megabit DDR-II modules.

Producenten van computers en componenten zoeken al geruime tijd naar technologie om de interne bandbreedte van computerapparatuur op te voeren. Dit moet draagvlak bieden aan toekomstige zware multimedia-applicaties voor de consumentenmarkt. Het betreft niet alleen pc's, maar ook andere elektronica zoals mobiele telefoons en handcomputers.
 
DDR-II haalt datadoorvoersnelheden van 400 megabit per seconde (Mbps) op een systeembus van 100 MHz. Indien de bus wordt opgevoerd naar 150 MHz stijgt de doorvoer naar 600 Mbps. Microns demosysteem haalde 533 Mbps en moet volgens planning begin 2004 in massaproductie zijn.
 
Micron heeft nu, net zoals Samsung, DDR-II chipmodules gefabriceerd. Deze moeten op termijn het huidige DDR Sdram vervangen. Onderzoeksbureau Gartner schat dat de Dram-markt dit jaar goed is voor een omzet van 21,1 miljard dollar waarvan 40 procent voortkomt uit DDR-chips. Dat stijgt tegen 2004 naar 41,1 miljard dollar waarvan meer dan 66 procent uit DDR-chips, aldus Gartner.
 
Samsung zegt dat het zijn 512 megabit DDR-II chips eind 2003 in massaproductie heeft. Het bedrijf ontwikkelt nu samen met IBM prototype-geheugenchips met zijn modules. IBM heeft al een geheugeninterface ontwikkeld voor DDR-II. Chipsets en moederborden moeten echter nog ontworpen worden voor dit toekomstige geheugen. Micron heeft dan ook een eigen chipbord ontwikkeld om zijn demonstratie te kunnen geven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-16T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.