Cisco koopt netwerkfirma Ayr Networks

Voor een bedrag van 113 miljoen dollar in aandelen koopt Cisco Systems zich in in Ayr Networks, vooral bekend van het 'porten' van Linux naar Cisco-switches.

Met die investering verwierf Cisco een belang van 16,6 procent van Ayr, maar afgesproken is dat het ook de rest van het bedrijf overneemt als bepaalde, vooraf afgesproken, technologische doelen worden bereikt. Deze constructie wordt door Cisco een 'spin-in' genoemd, als tegenpool van een 'spin-off'. De dertig werknemers van Ayr gaan deel uitmaken van Cisco's Internet technology Division.
 
Opmerkelijk genoeg betekent de acquisitie van Ayr Networks niet dat Cisco nu switches gaat verschepen met daarop het Linux besturingssysteem. "Het is niet onze bedoeling dat wij open-source software van Ayr gaan verkopen", laat een woordvoerster weten. "Bepaalde Ayr-technologie zal worden geïntegreerd in ons eigen IOS besturingssysteem."
 
Volgens meerdere bronnen is Ayr Networks er eerder dit jaar in geslaagd om Red Hat Linux te 'porten' naar Cisco's 7600 central switch processor, route-processor, Wan-linecards en 'distributed switching Lan-linecards'. Het bedrijf bouwde vervolgens de drivers en een 'command line interface' (cli) die sprekend lijkt op Cisco's IOS. Met de software zouden gebruikers in staat zijn om programma's en scripts te schrijven in een taal naar keuze en deze vervolgens te laten draaien via deze cli. De software bevond zich nog in de beta-fase toen Cisco op de deur klopte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-26T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.