Microsoft, IBM en BEA spreken standaard af

Microsoft, IBM en BEA onthullen vandaag specificaties voor de ontwikkeling en coördinatie van bedrijfsprocessen en transacties als webdiensten. Het gaat om WS-Coordination, WS-Transaction en Business Process Execution Language for Web Services, kortweg Bpel4ws.

De drie partners en concurrenten willen hun specificaties indienen bij een standardisatie-organisatie, maar het is nog niet bekend welke dat gaat worden.
 
Een bedrijfsproces beschrijft de taakstroom in een bedrijf of tussen bedrijven. Daarnaast beschrijft het de volgorde van de taken, de soort data die gedeeld wordt en hoe derden betrokken zijn. Bpel4ws laat ondernemingen bedrijfsprocessen beschrijven die met meerdere webdiensten te maken hebben en zorgt dat de meldingen tussen bedrijven gestandaardiseerd worden. WS-Coordination en WS-Transaction verzorgen een manier om meerdere acties van webdiensten af te handelen, ongeacht welke computerplatformen worden gebruikt.
 
WS-Coordination maakt het voor ontwikkelaars mogelijk om de werkzaamheden die bij een proces horen, in de gaten te houden. Elke taak moet af te stemmen zijn op de andere taken die het proces succesvol maken. Door WS-Transaction kunnen ondernemingen de successen of mislukkingen van iedere specifieke taak in een bedrijfsproces bijhouden. Bpel4ws is een op xml gebaseerde taal die vaststelt hoe bedrijfsprocessen met elkaar samenwerken. Deze samenwerking kan binnen een bedrijf zijn, maar kan ook plaatsvinden tussen verschillende bedrijven.
 
Meer informatie is te vinden op:
Microsoft: http://msdn.microsoft.com/webservices
IBM: http://www.ibm.com/webservices
BEA: http://dev2dev.bea.com/techtrack/standards.jsp

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Het is niet mogelijk om dit bericht te forwarden per e-mail. je krijgt dan het artikel van de interrim directeur van Tulip......

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-12T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.