Sun omhelst Linux in low end markt

Sun Microsystems heeft voor het eerst een 'entry level server' draaiend onder het open source besturingssysteem Linux geïntroduceerd.

De stap betekent een nieuwe erkenning van Linux als alternatief besturingssysteem binnen de professionele computermarkt. Sun beschouwt de omarming van Linux met name als een middel om de verdere opmars van Microsofts Windows te stuiten. "De vijand van mijn vijand is mijn vriend, en ik haat Microsoft", zo verklaarde Suns ceo Scott McNealy tijdens de introductie van de nieuwe server.
 
Volgens sommige analisten ondermijnt Sun met de introductie van de nieuwe LX50 server, die is voorzien van twee Pentium III chips en een Sun-versie van Linux, de positie van het eigen Solaris besturingssysteem.
 
Maar anderen wijzen er juist op dat Sun met de goedkope servers, die een startprijs hebben van 2795 dollar, juist een nieuwe markt aanboort: die van de goedkope servers met standaardchips en onderdelen. Het is met name deze markt waarop Microsoft zich steeds nadrukkelijker manifesteert.Volgens Sun kunnen de Solaris- en Linuxsystemen ook prima naast elkaar bestaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.