Lindows ondergraaft eigen doelstelling

Aanvankelijk stond Lindows te boek als het besturingssysteem dat Windows-applicaties onder Linux laat draaien. Nu wil de onderneming voornamelijk Linux-applicaties maken en aan de man brengen.

De belofte was dat Lindows een Linux-variant zou zijn die het mogelijk maakt Windows-applicaties te gebruiken. Die claim laat de onderneming nu vallen. "Ons product richt zich niet op de gebruikers die een paar dollar willen besparen op het besturingssysteem, en vervolgens naar de winkel rennen om heel veel geld uit te geven aan Microsoft Office, Photoshop en dergelijke", zegt een woordvoerster van Lindows.
 
Het nieuwe aandachtspunt van Lindows is het maken van Linux-applicaties die makkelijk zijn te downloaden en te gebruiken. Als er evenwel geen Linux-alternatief is voor een Microsoft-applicatie, dan ondersteunt LindowsOS een soort 'brug-programma's', bestandstypen en netwerkapparatuur om mensen te helpen te communiceren met de gesloten Microsoft-wereld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-23T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.