MS: geen aparte applicatieserver nodig

Microsoft wil zijn Windows .Net Server 2003 dusdanig optuigen dat een aparte applicatieserver niet meer nodig is. Het besturingssysteem krijgt XML-ondersteuning ingebakken.

De softwareleverancier speelt nu nauwelijks een rol op de webapplicatieservermarkt, die vooralsnog is verdeeld tussen IBM, BEA en op afstand Sun Microsoystems. De uit te brengen Windows .Net Server 2003 moet daar verandering in brengen. Het besturingssysteem krijgt alle functionaliteit die nodig is om internetapplicaties te draaien en webdiensten te benutten.
 
"Je zou kunnen stellen dat Windows 2000 in combinatie met het .Net Framework te vergelijken is met de applicatieservers die tegenwoordig op de markt zijn", zegt Bob O'Brien, de productmanager voor de Windows .Net Server divisie. " In Windows .Net Server behandelen we XML rechtstreeks binnen het besturingssysteem, zoals we alle protocollen afhandelen."
 
Tegenwoordig slaan analisten die de applicatieservermarkt beoordelen meestal Windows en Microsofts Internet Information Services over bij de berekening van marktaandelen. Zij richten hun aandacht voornamelijk op J2EE-producten. Maar Microsoft opereert in veranderende omstandigheden. Eigenschappen als Uddi en andere XML-gebaseerde specificaties en protocollen worden in toenemende mate in het Windows-besturingssysteem opgenomen en stelt het product van Microsoft daardoor scherp tegenover J2EE-applicatieservers, die dezelfde attributen bieden.
 
In het huidige economische klimaat bezuinigen ondernemingen waar mogelijk op ict. Dat kan in het voordeel uitpakken van Microsoft. Klanten kunnen ervoor kiezen hun uitgaven te beperken tot aanschaf van een besturingssysteem en geen geld uit te geven aan aparte applicatieservers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-10T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.