IBM en Red Hat breiden Linux-deal uit

Linux-leverancier Red Hat en IBM hebben hun bestaande samenwerking uitgebreid, waardoor Red Hat Linux nu op alle vier IBM-serverlijnen beschikbaar is.

Bovendien zullen de service- en softwaredivisies van Big Blue voortaan de Red Hat-software ondersteunen. De meerjarige overeenkomst betekent een enorme steun in de rug voor de Advanced Server-versie van Red Hats Linux, dat meer onderdelen met een hoge kwaliteit kent dan de normale Linux-versies. Red Hat had eerder al Advanced Server-overeenkomsten getekend met Hewlett-Packard en Dell Computer, maar IBM staat onder de bekende computerfabrikanten bekend als de grootste Linux-supporter.
 
Er bestond al een samenwerking tussen IBM en Red Hat voor de Intel-gebaseerde xSeries servers van Big Blue. Vanaf nu geldt een soortgelijke overeenkomst voor de servers in de pSeries, de iSeries en de zSeries. Bovendien zorgt IBM ervoor dat zijn DB2 database, de Websphere e-handelssoftware, de Tivoli managementsoftware en de Lotus e-mailsoftware kunnen draaien onder Advanced Server. Deze dienstverlening start dit jaar voor de xSeries en wordt volgend jaar uitgebreid naar de andere drie serverlijnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-17T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.