Microsoft waarschuwt voor bugs in JVM

Microsoft heeft opnieuw veiligheidslekken in één van haar producten ontdekt. Het gaat deze keer om twee bugs in de Microsoft-versie van de Java Virtual Machine.

Microsoft noemt de lekken in de JVM 'kritisch'. Volgens de softwaregigant zijn kwaadwillenden hierdoor in staat complete controle te krijgen over de systemen van gebruikers. De hiervoor benodigde code kunnen ze verwerken in een webpagina, waarna ze de pc's van de bezoekers van de site kunnen infiltreren.
 
Ook gebruikers van webgebaseerde e-mailapplicaties lopen volgens Microsoft een risico, tenzij de ontvanger beschikt over Outlook 2002 of Outlook Express 6.0, of de Outlook E-mail Security Update heeft geïnstalleerd. Ook het uitschakelen van de Java-applets in de veiligheidsinstellingen van Internet Explorer is effectief, maar dat betekent natuurlijk wel dat bepaalde webapplicaties niet kunnen worden bekeken of gebruikt.
 
Op de website van Microsoft is inmiddels een patch te downloaden. Windows XP-gebruikers kunnen de patch ook verkrijgen door de Windows XP Update te draaien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als reactie op de onzin van 'hetepost'.
- Microsoft heeft een eigen ***oude*** JVM met allerlei problemen
- Sun biedt een Virtual Machine up-to-date met de laatste ontwikkelingen http://java.sun.com/getjava/
Sun's JVM support alle Windows flavors, en bij het installeren van Sun's Java runtime geeft het de mogelijkheid om alle java applets in internet explorer uit te laten voeren door Sun's Java runtime. Dit lost het hier gemelde security probleem meteen op.
meer informatie:
http://java.sun.com/products/archive/j2se/1.4.0/install-windows.html en http://java.sun.com/getjava/

Op het hierondergeplaatste bericht:
- En als je nou voor XP gewoon de JVM van Sun gebruikt?
even een korte opmerking;
-
,,Het is algemeen bekend dat Microsoft, Sun, voor hun eigen JVM van Sun versie 4.xx, geen onderstuening heeft verleend aan Sun. D.w.z. dat de op Sun gebaseerde JVM (4.xx) onder Windows XP nooit goed zal kunnen werken.''
Een opmerking die dus beter niet geplaatst had kunnen worden....

En als je nou voor XP gewoon de JVM van Sun gebruikt?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-20T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.