HP geeft proefversie van BEA's Weblogic

Hewlett-Packard en BEA Systems maken vandaag bekend dat BEA's Weblogic applicatieserver gratis wordt gebundeld met het HP-UX 11i- besturingssysteem.

De actie is wereldwijd en de klanten kunnen de volledig functionerende versie van Weblogic zes maanden lang gratis uitproberen. Indien de applicatieserver bevalt, kunnen ze na dat halfjaar een licentie aanschaffen tegen de dan geldende prijs. Op korte termijn wil HP de Weblogic-server ook bundelen met de andere platformen, waaronder de Nonstop Kernel, Open VMS, Tru64 Unix, Windows 2000 en Linux.
 
In feite kiest HP met deze vergaande versteviging van het samenwerkingsverband met BEA eieren voor zijn geld. Het concern heeft immers lang geprobeerd zijn eigen applicatieserver te ontwikkelen - onder andere via de acquisitie van Bluestone - maar zag zich in juni gedwongen deze heilloze weg niet verder te volgen. HP stopte met zijn Netaction Java en de webdienstenstrategie voor middleware en kondigde aan dat BEA voortaan de aanbevolen applicatieserver zou zijn voor de HP-producten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-23T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.