Aantal it-ontslagen VS blijft hoog

In de Verenigde Staten daalt het aantal ontslagen. De ict-sector blijft wel hoge ogen gooien in het afdanken van werknemers.

In de maand september stonden in de Verenigde Staten 70.057 banen op de tocht. Dat is fors minder dan de 118 duizend een maand eerder. Volgens het onderzoeksbureau Challenger, Gray & Christmas, dat de cijfers verzamelde, moet men al teruggaan tot november 2000 om een vergelijkbaar laag cijfer te vinden.
 
De zeventigduizend afdankingen in september van dit jaar staan in schril contrast met de 248 duizend ontslagen die een jaar eerder in dezelfde maand werden aangekondigd.
 
De transportsector blijft met ruim zeventienduizend ontslagen de hardst getroffen sector. Op de plaatsen twee en drie staan de telecom- en de computerindustrie. In beide sectoren vielen respectievelijk bijna zevenduizend en 6.500 ontslagen. Volgens onderzoeker John Challenger daalde het cijfer voor deze twee sectoren in september. Hij wijst er wel op dat voor beide sectoren nog geen stabiliteit bereikt is.
 
Dit jaar zijn in de Verenigde Staten al meer dan een miljoen ontslagen aangekondigd. Vorig jaar waren er dat ruim 1.950.000. Volgens Challenger is het nog te vroeg om te zeggen dat een opleving ingezet is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.