Gebruikers mogen Netscape aanklagen

Netscape-gebruikers mogen het bedrijf aanklagen voor het schenden van privacy-rechten. Dat heeft een Amerikaanse federale rechtbank bepaald.

Op z'n minst drie gebruikersgroepen sleepten het bedrijf de afgelopen jaren voor de rechter. De klacht is dat de SmartDownload-software van AOL Time Warner inbreuk pleegde op de privacy door persoonlijke gegevens van klanten terug te sturen naar het bedrijf.
 
Volgens AOL konden de aanklagers niet naar de rechtbank gaan, omdat ze een elektronische afspraak hadden met het bedrijf dat klachten via een geschillencommissie zouden worden afgehandeld. Maar de federale rechter beslist anders en stelde de aanklagers in het gelijk. De rechter vind dat de gebruikers van SmartDownload-software niet duidelijk genoeg waren gewezen op de gebruiksovereenkomst die in de meeste gevallen op de website onder de downloadknop staat.
 
De uitspraak kan ertoe leiden dat bedrijven hun gebruiksovereenkomsten opnieuw gaan bekijken, vooral diegene die gebruikers niet actief hoeven te accepteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-03T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.