Onderzoeksteam breekt Ipv6-record

Het is onderzoekers gelukt om gemiddeld 483 megabit per seconde te verzenden over een afstand van 2518 kilometer. Dit nam 11,73 seconden in beslag.

Dit komt neer op een gemiddelde snelheid per meter van 1215 terabit (terabitmeter) per seconde. Het vorige record stond op 39,81 terabitmeter per seconde.
 
Het team bestond uit medewerkers van Arnes, Dante, RedIris en Juniper Networks. De data werd verstuurd van Ljubljana (Slovenie) naar Madrid via Wenen, Geneve en Milaan.
 
De gezamelijke poging maakte deel uit van de doorlopende wedstrijd Internet2 Land Speed Record-competitie. Als de jury de inzending accepteert, is het de eerste enkele datastroom Ipv6 Land Speed Record van 1215 terabit meter per seconde.
 
Arnes ontwikkelt en beheert het nationale onderzoeks- en onderwijsnetwerk in Slovenie. Het Britse Dante verleent geavanceerde netwerkservices voor de Europese onderzoeks- en onderwijsgemeenschap. Juniper bracht zijn M-serie routers in het onderzoek in en RedIris is het Spaanse Nationale Academie en Onderzoeks Netwerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-04T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.