OpenOffice nu ook voor Mac geschikt

Apple-klanten kunnen binnenkort ook het gratis pakket OpenOffice gebruiken. Een eerste betaversie werd gisteren door Sun Microsystems vrijgegeven. Intussen wordt de strategie van Microsoft rond Office-ondersteuning voor de Mac steeds minder duidelijk.

OpenOffice is de open broncode-variant van StarOffice, een geïntegreerde suite waarvoor klanten van Sun Microsystems sinds de lente moeten betalen. Die beslissing van Sun was een steuntje in de rug voor het OpenOffice.org project. Van OpenOffice versie 1.0 zijn al versies beschikbaar voor Linux, Windows en Solaris. Eerder werkte Sun zelf aan een versie van StarOffice voor Mac OS X, maar die inspanningen droeg het bedrijf later over aan de open broncode-gemeenschap.
 
Recent verlaagde Microsoft de prijs voor zijn MacOffice suite, zodat nieuwe Mac-klanten Office voor de halve prijs kunnen kopen. Intussen is bij de softwaregigant het hoofd van de Macintosh-divisie (Kevin Brown) overgeplaatst naar de Xbox-afdeling. Een vervanger voor Brown is nog niet bekend. Hij uitte recent nog kritiek op Apple, omdat het bedrijf te weinig deed om Mac OS X te promoten. De verkopen van Office for Mac OS X bleven daardoor achter op de verwachtingen.
 
Vijf jaar geleden sloten Apple en Microsoft een overeenkomst waarbij Microsoft beloofde nieuwe versies voor Mac te blijven ontwikkelen van Office en Internet Explorer. Aan die overeenkomst is recent een einde gekomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.