United Linux over vier weken klaar

De eerste volledige versie van United Linux moet binnen vier weken klaar zijn. Op 18 november moeten ontwikkelaars voor het eerst aan de slag kunnen met een nieuwe Linux-versie die zorgt voor een versmelting van vier bestaande Linux-distributies.

United Linux is een intitiatief van vier distributeurs: SuSE, Caldera/SCO, Conectiva en Turbo-Linux. Door hun versies samen te voegen, hopen ze een einde te maken aan de kritiek dat er te veel versies van Linux bestaan. Ook met OpenLinux zullen er divers alternatieven blijven bestaan, want bedrijven als Red Hat en Mandrake doen niet mee. Een woordvoerder van OpenLinux stelde vorige week in Londen dat dit niet negatief is. De klant wil keuzevrijheid, stelde de man, "niemand wil dat er een nieuw Microsoft opstaat".
 
Naast het verenigen van de productspecificaties zouden de intitiatiefnemers van OpenLinux hun software eveneens meer commerciële trekjes willen meegeven, zoals een jaarlijkse release-cyclus, regelmatigebug fixes in de vorm van service packs, en meer. In tegenstelling tot commerciële software ziet het er alvast naar uit dat UnitedLinux zijn eerste deadline haalt. Een tweede versie is voor volgend jaar gepland. Nieuwigheden zouden er dan zijn omtrent clustering enfile & print.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik heb prijzen gehoord waarvan je denkt Hummmm. En dat is niet waar linux om draait.

Geweldig gaaf, eindelijk is het dan zover, een UNIX met achtergrond (SCO) die zich hier in waant.
-
Nou Microsoft...,
pak je Data Center maar ook in, die verkoop kun je nu wel vergeten, HA HA. ;�)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.