Novell levert standaard database mee

Novell rust zijn Netware netwerkbesturingssysteem voortaan standaard uit met een database, de open source MySQL database. Ook in zijn topperiode voorzag Novell zijn vlaggenschipproduct van een database.

Wanneer volgend jaar een nieuwe versie van het netwerkbesturingssysteem Netware het licht ziet, is die standaard uitgerust met een commerciële versie van deopen source database MySQL. Naar eigen zeggen wil het bedrijf de ontwikkelaars op die manier met dezelfde gereedschappen laten werken als ze gebruiken in een Linux-omgeving. Novell hoopt met deze nieuwe strategie te voorkomen dat gebruikers overschakelen van Netware naar Linux.
 
De MySQL-versie die meegeleverd wordt, is een zogeheten commerciële versie. Dat wil zeggen dat er geen beperkingen zijn inzake het aantal gebruikers en ook vervalt de verplichting om zelf code terug te leveren aan de open broncode-gemeenschap. Novell wil wel een bijdrage leveren aanopen source, maar meer details zijn daarover nog niet bekend.
 
Toen Novell begin jaren '90 zijn topperiode beleefde, bevatte Netware ook een database, Btrieve. Deze strategie werd later opgegeven, omdat Novell zijn gebruikers de keuze wilde laten om ook met andere databases te werken. Btrieve werd verzelfstandigd en gaat tegenwoordig als Pervasive Software door het leven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.