Palm bestormt bovenkant handcomputermarkt

Palm onthult vandaag twee nieuwe Palm-computers waarmee het de bovenkant van de handcomputermarkt wil heroveren. Handcomputers met Microsofts Pocket PC-platform voeren daar de laatste tijd de boventoon.

De twee nieuwe Palms, onderdeel van de Tungsten-productlijn, zijn bedoeld voor mobiele werknemers en bedrijven. De Tungsten W is een apparaat met draadloze netwerkcapaciteit en gsm-functionaliteit. Het heeft als eerste Palm een toetsenbord aan boord. De Tungsten T heeft een kleurenscherm met hogere resolutie en 16 MB aan geheugen.
 
Het T-model heeft de primeur van het nieuwe Palm OS 5.0 en draait daardoor ook op een Arm-processor, en wel van Texas Instruments. Tot voor kort gebruikte de voormalige 3Com-dochter de Dragonball-chips van Motorola, maar het is al lange tijd bezig met een overstap naar Strongarm-processoren, ontworpen door het Britse chipbedrijf Arm. Diverse chipproducenten, waaronder Intel, Texas Instruments en Motorola, hebben reeds licenties op de Arm-ontwerpen.
 
Palm heeft de afgelopen maanden nogal wat kritiek gevangen omdat het zijn producten niet genoeg zou verbeteren. Het concurrerende Pocket PC biedt al enige tijd kleurenschermen met hogere resoluties, draadloze functionaliteit, en multimedia (waaronder mp3-afspeelmogelijkheden).
 
Microsoft lijkt nu echter een steekje te laten vallen; zijn Windows CE-afstammeling Pocket PC maakt nog geen gebruik van de nieuwe mogelijkheden in Intels nieuwste X-scale-processor. Die chip, een variant op het Strongarm-ontwerp van Arm, is reeds in gebruik in de nieuwste Pocket PC-handcomputers, maar wordt nog niet ten volle benut door het chipgebonden besturingssysteem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-28T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.