Office 11 niet voor elk besturingssysteem

De nieuwe versie van Microsoft Office werkt alleen met de nieuwste besturingssystemen van Microsoft. Besturingssystemen als Windows 98, Millennium Edition of Windows NT worden niet ondersteund.

Toen Office XP begin dit jaar uitgebracht werd, bleek ook al dat er geen ondersteuning meer was voor Windows 95. Nu worden ook een heleboel andere besturingssystemen niet langer ondersteund. Een en ander bleek toen Office 11 vorige week als beta-versie werd uitgebracht: een aantal beta-testers werden uit het programma geweerd omdat ze met oudere besturingssystemen wilden werken.
 
Analisten in de Verenigde Staten zien in deze strategie een nieuwe poging van Microsoft om klanten te dwingen over te stappen op nieuwere versies van zijn besturingssystemen. Dit kan de relaties tussen grote bedrijven en Microsoft verder verzuren. Volgens IDC gebruikt slechts 20 procent van de Windows-gebruikers de door Office 11 ondersteunde besturingssystemen. Microsoft zegt dat het betatesten ervoor kan zorgen dat toch nog besturingssystemen toegevoegd worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Deze lock-in strategy is natuurlijk niet verwonderlijk. Microsoft moet naar XML gebaseerd bestandsformaat, vanwege de hype, die ze mede hebben veroorzaakt en natuurlijk StarOffice/OpenOffice bestandsformaat, dat XML gebaseerd is. Echter kunnen ze hun bestandsformaat ook niet vrijgeven, dit zou vrij spel voor de concurrentie betekenen. Tevens is dit een mooie gelegenheid om schoon schip te maken en wat oude Windows versies te dumpen. En nog meer lock-in te creeren door een nieuwe opslag methodiek, d.m.v. een data-base en dot Net intergratie. Dit heeft aan de ene kant zijn voordelen, maar geeft Microsoft nog een grotere grip op haar klanten.
Er zijn ook goede alternatieven, die perfect omgaan met de oudere Word bestands formaten, soms beter dan de oudere Word versie zelf. Deze zijn o.a. StarOffice/OpenOffice, AbiWord, KOffice, (Corel/Xandros WordPerfect ?), e.a. Laten we hier op richten, want deze paketten voor zien de meeste gebruikers met meer dan voldoende functionaliteit, zijn een stuk goed koper (sommige gratis), sommige hebben bestandsformaten die kleiner zijn dan die van Word, bieden functionaliteit en toegankelijkheid beter dan Word, goede integratie met spreadsheet programmatuur e.d.
En het argument het Word is de 'standaard' ? Welk Word formaat 95, 6.0, 97/2000 of straks 11.0 ? Dit zijn bij mijn weten allemaal verschillende formaten. Laten we een algemeen geaccepteerde open standaard nemen zoals PDF of HTML/XHTML. Deze zijn tevens minder virus gevoelig.
Waarom ons laten afzetten door Microsoft voor weer een versie van Microsoft Office ?

maar goed dat we openoffice hebben
http://nl.openoffice.org/index.html

Het blijft verbazingwekkend creatief van Microsoft om zijn produkten aan de mens te brengen. Het zou hen sieren deze creativiteit onder te brengen in de ontwikkeling van echt nieuwe software.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.