Krachtige antenne voor 802.11-netwerken

De Amerikaanse starter Vivato onthulde begin dit weekend een nieuwe antenne speciaal voor draadloze netwerken, gebaseerd op de 802.11-protocollen.

De antenne - afmeting zo'n 60 bij 120 centimeter - zou bedrijven in staat stellen om draadloze netwerkdiensten aan te bieden zonder een veelheid aan kostbare draadloze toegangspunten (accesspoints). Volgens een bericht op de online-nieuwssite Wired heeft de antenne een bereik van zeven kilometer.
 
De antenne werkt als een draadloze ethernet-switch. Gebruikers in het lokale netwerk krijgen elk een aparte verbinding waar de antenne zich dan op richt. Onbekend is nog wat in dit geval het maximaal aantal gebruikers is. Een grotere afstand haalt de antenne door verschillende verbindingen te bundelen. Dat beperkt uiteraard het aantal gebruikers.
 
De techniek is ontwikkeld door onder anderen Jim Thompson (bekend van het bedrijfje Wayport, dat als een van de eerste in de Verenigde Staten publieke 802.11-diensten aanbood).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

- Vivato zegt anders niets op hun site hier over....?
- Geen producten, weinig uitleg, alleen maar toekomst perspectieven...
-
Hhmmm.., geeft je wel te denken!

Hmmm, dat is vreemd...
-
ORiNOCO heeft dit soort antennes al 2 jaar met een bereik van 11 kilometer.
... wie loopt voor, wie loopt nou achter?
PS:
De antenne van ORiNOCO hebben wij uitgeprobeerd op een verbinding tussen Lelystad en Enkhuizen, zonder problemen, uiteraard! Daar zitten dan ook geen bomen tussen, dat weten wij ook wel. De verbinding is dan ook groter als 11 kilometer....

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-05T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.