Omzet uit Intel-servers krijgt overhand

De omzet uit servers met Intel-processoren komt komend jaar voor het eerst hoger uit dan omzet uit Risc-servers die Unix-varianten draaien. Dit voorspelt marktmonitor Dataquest.

Machines met Intel-chips zijn goedkoper dan de Risc-concurrenten - van leveranciers als IBM, HP, Compaq en Sun. Ondanks het feit dat de Intel-servers in veel grotere aantallen worden verkocht, ligt de omzet uit deze verkoop lager dan die van de concurrentie.
 
Volgens Gartner-dochter Dataquest slaat dan volgend jaar om. Analist Jeff Hewitt stelt dat deze verandering voortkomt uit enerzijds gestaag toenemende verkoop van Intel-servers en anderzijds de felle prijsoorlog tussen Unix-leveranciers. Daarnaast speelt nog de opkomst van de open source Unix-variant Linux, dat meestgebruikt is op Intel-processoren, mee.
 
De marktmeter voorspelt dat de omzet uit Risc-servers daalt van 18,8 miljard dollar dit jaar naar 18,1 miljard dollar in 2003. De omzet uit Intel-servers groeit naar 20 miljard dollar, schat Dataquest. De omzet uit de verkoop van Intel-servers in de Verenigde State was in het derde kwartaal van dit jaar al groter dan die uit Risc-servers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-15T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.