Sun komt met Solaris 9 voor Intel-chips

Sun Microsystems werkt aan versie 9 van zijn Unix-variant Solaris voor processoren van Intel. Het heeft een testversie uitgebracht van deze x86-uitvoering, die enige tijd terug nog in de vrieskist lag.

De leverancier van servers met Risc-processoren besloot in januari dit jaar Solaris-x86 voor onbepaalde tijd onder de pet te houden, vanwege kostenbesparingen. Sun is - na overleg met klanten - eerst deels en toen geheel teruggekomen op dat besluit. De lancering in augustus van de Intel-servers voor algemene toepassingen luidde de eerste stap in; die Cobalt-machines draaien Linux en Solaris 8. In oktober liet Sun weten de Solaris-uitvoering voor Intel-chips toch weer breed in de markt te zetten.
 
De nu uitgebrachte bèta van versie 9 is voor twintig dollar administratiekosten te downloaden, maar wordt niet ondersteund door de leverancier. De uiteindelijke versie 9 moet eind deze maand gereed zijn, aldus Solaris-productmanager Bill Moffit. Sun rekent dan gebruiks- en ondersteuningskosten per processor. De uitvoering voor Suns eigen Ultrasparc-processoren is in mei dit jaar gelanceerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-05T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.