Lichte groei Cmra biedt perspectief

De West-Europese markt voor Cmra (content management & retrieval applicaties) is dit jaar met 2 procent gegroeid, berekent marktonderzoeker IDC.

Op zich een behoorlijk resultaat in het licht van de huidige marktomstandigheden, maar ver onder de groei die de afgelopen twee jaar werd gerealiseerd. Toch blijft IDC hoopvol over de toekomst en verwacht dat de Cmra-markt in Europa de komende vijf jaar sneller zal groeien dan de softwaremarkt in zijn totaal. De marktonderzoeker gelooft dat de Europese Cmra-markt zal aanzwellen tot twee miljard dollar tegen 2006 (een samengesteld jaarlijks groeiritme van 24 procent).
 
Zoals vaker geeft de marktonderzoeker heel hoopvolle cijfers, maar waarop zijn ze gebaseerd? In dit geval analiseert Nathaniel Martinez van IDC de markt als volgt: "Grote bedrijven ondervinden steeds meer moeilijkheden bij het beheer van kennis en gegevens in hun organisatie. Daarom doen ze steeds meer een beroep op beheers- en analysesoftware, maar dan wel op een pragmatische wijze. Geen grote projecten, wel veel snelle stap-voor-stap implementaties wier strategisch belang alleen maar zal toenemen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.