Opta: 'KPN moet inkoopprijs adsl verlagen'

KPN zou het tarief van Mxstream verder kunnen verhogen, of het moet de inkoopprijzen van de snelle adsl-service verlagen.

Dit concludeert telecomwaakhond Opta in navolging van de aangekondigde tariefsverhoging van KPN op zijn snelle internet-service Mxstream. De Opta heeft aangegeven volgende maand met een onderzoek te komen over de concurrentie-ontwikkelingen op het terrein van snel internet.
 
Volgens het voorlopige standpunt van de Opta heeft KPN twee mogelijkheden. Of het telecomconcern moet de tarieven van Mxstream verhogen. Of het moet de groothandelsprijzen voor concurrenten die dezelfde dienst willen aanbieden, verlagen.
 
De andere aanbieders van adsl hadden al eerder bij de Opta geklaagd over de lage tarieven die KPN voor Mxstream toepast. Vooralsnog stelt de telecomwaakhond de klagers in het gelijk en suggereert het dat KPN de inkooptarieven voor adsl-verbindingen moet verlagen, zodat de concurrentie onder dezelfde voorwaarden snel internet via de telefoonlijn kan aanbieden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Deze prijs verhoging was wel te verwachten en niet alleen omdat de OPTA zich er mee bemoeide.
De KPN heeft deze dienst al van begin af aan te goedkoop aangeboden.
Maar zoals CGJ Meijneke het stelt is het ook weer niet.
De KPN en Microsoft zijn niet zo netjes als het om zaken gaat mede door de manier waarop het concurentie door een monopolie vaak heel erg moeilijk word gemaakt om een concurerent product te kunnen leveren door hoge tarieven die de KPN doorberekend en voor zich zelf eerst verliesgevend werkt en dan prijzen verhoogd. Maar ja dat is logisch als je geld wil verdienen.

En zo hoog staat de KPN ook weer niet aangeschreven. Dit mede door diverse Telefoon- lijn - verbindingsstoringen maar vooral het ontbreken van genoeg service monteurs die dit kunnen oplossen.
En om de KPN en Microsoft met elkaar te vergelijken is onzin.
Ook ik heb enkele M$ papiertjes maar die hoef ik alleen maar op mij CV te vermelden

Ik schrik niet van deze prijsverhoging. Mijn 512Kb verbinding werkt prima. Als ik het bij KPN niet meer zie zitten, omdat er goede concurrenten DSL aanbieden voor minder, ga ik daarheen.

De Opta heeft de KPN laten kiezen, en deze kiest ervoor om de consument op te zadelen met een 23% prijs verhoging, zo geeft de KPN een sigaal af dat ze het niet eens zijn met de eerste statement, een reactie graag van mensen die net als ik een 1024 aansluiting hebben en met veel plezier, maar toch niet met een prijs verhoging............Zo Opta leg uw regels bij, laat de andere aanbieders het maar eens beter doen als een hoog aangeschreven KPN,...dit is net zoals met Microsoft, "als je het niet moet" welke bedrijf doet het dan beter?.....
afz. een microsoft mcse
charles.g.j.meijneke

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-10T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.