Website Tilburgse wethouder wint prijs

De Tilburgse PvdA-wethouder J. Hamming heeft de interessantste en toegankelijkste overheidswebsite van 2001, vindt de jury van Webwijzer Award.

Hamming ontving de trofee uit handen van minister van Boxtel (Grote Stedenbeleid). Overheidswebsites worden continu door de overheid geobserveerd. Uit dat onderzoek wordt jaarlijks een aantal kandidaten geselecteerd en voorgedragen aan een jury die de sites beoordeelt op criteria als dienstverlening, actualiteit en gebruiksvriendelijkheid. Volgens deze jury maakt de websitehttp://www.tilburg.nl/hamming 'de politiek interessanter'. De vermelding van Hammings agenda op de site 'getuigt van een open houding', aldus de jury.
 
Hammings website is niet alleen interessant en toegankelijk, ze zal straks ook nog één van de best beveiligde zijn. Tilburg gaat namelijk samen met IBM bekijken of de computernetwerken en de websites van de gemeente goed beveiligd zijn tegen virussen en inbraken. Daarvoor zal een groep hackers de komende maand de computernetwerken van de stad proberen te kraken.
 
De gemeente heeft daarvoor verschillende it-bedrijven om een offerte gevraagd. IBM heeft de opdracht uiteindelijk gekregen. Steeksproefsgewijs zullen de hackers van IBM aanvallen uitvoeren op de netwerken, de gemeentelijke website en op publiekscomputers die in zogeheten stadswinkels staan. Ook de website van wethouder Hamming wordt onder de loep genomen.
 
De sitehttp://www.fryslan.nl is de beste overheidswebsite van 2001. Gisteren reikte minister Van Boxtel de Webwijzer Award 2001 voor de beste overheidswebsite uit aan de Commissaris van de Koningin heer van de provincie Friesland, Ed Nijpels.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-01T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.