Beloning ict'ers in 2001 6 procent hoger

De afgenomen economische groei heeft in 2001 niet geleid tot afname van de groei van de beloning van ict'ers. Integendeel. Volgens de jongste cijfers van managementadviesbureau De Breed & Partners verdienden automatiseerders vorig jaar zo'n 6 procent meer dan het jaar ervoor.

Halverwege 2001 was iedereen in de sector er wel van overtuigd dat het wat groeicijfers betreft niet zo'n fraai jaar zou worden. Die ontnuchtering heeft echter niet geleid tot een aanpassing van de beloning van de ict'ers. De Breed-consultant Hennie van der Steen: "Ondanks alles is er in de beloning alleen met punten en komma's wat veranderd."
 
De Breed verzamelt via hun website gegevens over jaarsalarissen en andere vormen van beloning van automatiseerders. Vorig jaar verdiende volgens deze gegevens de gemiddelde ict'er 36 duizend euro, tegen ruim 33 duizend euro in 2000. De totale beloning, waarin naast salaris ook onkostenvergoedingen, reiskosten, de lease-auto en andere extra's worden meegewogen, is volgens De Breed gemiddeld 48 duizend euro, tegen 45 duizend euro in 2000.
 
De ruim vijfduizend ict'ers die in 2001 hun gegevens achterlieten op de website van De Breed gingen er zelf gemiddeld zo'n 11 procent in beloning op vooruit, zegt Van der Steen.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 1 maart 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-01T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.