Philips: Nieuw chipproces met STM en Tsmc

Philips gaat samen met het Taiwanese Tsmc en het Frans/Italiaanse STMicroelectronics chips produceren volgens het nieuwe 90 nm (0.09-micron) Cmos-proces.

Het trio gaat onder de overeenkomst ook samen werken aan de ontwikkeling van nieuwe 65-nm Cmos-technologie en verder. Op dit moment is er door de samenwerkingspartners al met succes testapparatuur voor 90-nm geproduceerd. Naar verwachting zullen in de tweede helft van dit jaar de eerste prototypes voor 90 nm Cmos beschikbaar komen.
 
STM en Philips werken al sinds 1992 samen aan de ontwikkeling van op Cmos gebaseerde digitale enmixed signal -processen. Tegelijkertijd werken Philips en Tsmc sinds de oprichting van de Taiwanese chipproducent in 1987 nauw samen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Philips heeft tevens een belang van 25 procent in Tsmc.
 
Via het 90 nm Cmos-proces kunnen chips worden geproduceerd die, vergeleken met de huidige generatie 0.13 micron-processoren, hogere prestaties leveren en meer complexiteit aankunnen tegen lagere kosten. De chips zijn in die zin met name geschikt voor gebruik in 3g-mobiele telefoons en in digitale consumentenelektronica, waarbij applicaties zoals dvd, settop-boxen en personal video recorders met elkaar worden gecombineerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.