Doorstart LCI-bedrijven ligt binnen bereik

De geplande doorstart van de levensvatbare onderdelen uit de failliete LCI-boedel, maakt een goede kans.

Na het faillissemet van LCI eind vorig jaar, werden de levensvatbare onderdelen ondergebracht in een nieuwe holding: Benelux Technology Group (BTG). Volgens LCI hebben deze ondernemingen zich na de ondergang van LCI Technology Group 'redelijk hersteld'. De overige bedrijfsonderdelen worden gesloten of verkocht.
 
Bij BTG zullen komende periode nog een aantal desinvesteringen worden doorgevoerd om de schuldenlast bij de banken af te kopen. Waar nodig zullen ook nog saneringen plaatsvinden.
 
De activiteiten van LCI Consultants zijn inmiddels verkocht aan een investeringsmaatschappij, die de activiteiten voortzet in de IlionX Groep. LCI Product Services is overgenomen door Prodata Systems, een dochter van BTG.
 
Voor het ambiteuze Smartpen-project heeft zich inmiddels een groep geïnteresseerde investeerders gemeld, die de haalbaarheid van een doorstart gaan onderzoeken. De omvangrijke investeringen in de Smartpen werden beschouwd als een van de oorzaken van het omvallen van LCI. Maar de belangrijkste oorzaak moet worden gezocht in Oostenrijk. Hier werd LCI vorig jaar geconfronteerd met een omvangrijke fraude bij dochter CCW.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.