Getronics buigt niet voor vakbonden

Getronics wil pas weer met de vakbonden praten als ze met zinnige voorstellen komen. Dat zei Matthijs Kropholler, topman voor personeelzaken bij Europa's op twee na grootste ict-dienstverlener, woensdagmorgen.

Hij vindt dat de opstelling van de bonden de rentabiliteit en winstgevendheid van het bedrijf bemoeilijkt. "Het zou ze toch duidelijk moeten zijn hoe we er voor staan."
De vakbonden eisen sinds dit weekend dat het bedrijf de lonen van medewerkers die normaal of goed presteren verhoogt met 4 procent (FNV en De Unie) of 3,25 procent (CNV). De bonden komen tot hun besluit na het raadplegen van hun achterban.
 
Kropholler betreurt dat de bonden deze looneis via een bericht in De Volkskrant op maandagochtend bekendmaakten. Kropholler ontving dinsdag een brief van de bonden over de looneis. "Zo'n scheve eis lijkt me goed voor het winnen van zieltjes. Met het bedrijf heeft het echter niets te maken."
 
De topman stelt op korte termijn met de bonden om tafel te willen. "Blijven de bonden bij deze onredelijke voorwaarden, dan stap ik echter net zo makkelijk weer uit dat overleg."
 
De looneis van de bonden is een reactie op het besluit van de dienstverlener om de lonen het komende half jaar te bevriezen. De CNV vind 4 procent loonsverhoging niet perse noodzakelijk. CNV-bestuurder Maurice Limmen vertelde het weekblad Computable dinsdag dat de Getronics-leden het jammer vinden aan koopkracht in te moeten boeten. "Maar het verlies van hun baan vinden ze erger."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

die 4 % is alleen haalbaar als de omzet en marges haalbaar zijn die men hoopt te halen bij Getronics.
Ik denk dat als die cijfers op koers komen er wel ruimte komt voor een procentje of 4. Het is nog steeds kommer en kwel in de ict econoimie

Ik ben in de horeca gaan werken, en houdt commerciele IT bedrijven op afstand.
Straks heb je volgens mij alleen nog managers over, die elkaars zakken vullen.
Je leest steeds meer berichten over mislukte projecten, zouden de programmeurs
niet zo erg meer gemotiveerd zijn? Ze hebben zich vaak jaren wezenloos gestudeerd
voor een hongerloontje, en de zakkenvullende managers plukken eigenlijk de vruchten
van de arbeid van al die jongetjes.

Dat bedrijf begrijpt niet dat het de werknemers zijn die het geld in het laadje brengen. Niet al die managers enz. die alleen maar de hele dag lopen te praten, maar uiteindelijk niets zeggen. En daarmee kapitalen verdienen....en dat gaat wel lekker omhoog. Ze blijven maar bedrijven opkopen van het geld wat de werknemers door de jaren heen hebben opgespaard. Want dat was de reserve pot die ze opgebouwd hadden voor als het ooit nog eens slecht zou gaan. Nou zoals je ziet hebben de werknemers daar niets aan, want alles word lekker bevroren. Daarom gaan alle bedrijven in Nederland naar de kl*te. Topmanagers en directieleden die hun eigen zakken vullen, en voor de rest met wanbeleid een bedrijf proberen te runnen.

IK weet niet of mijn reactie is overgekomen:
CNV en FNV moeten ophouden stakingen te activeren.
Elk jaar 4% looneis
Door inflatie in 8 jaa is 1000 Euro nog maar 691 waard
of met andere woorden , wat je voorheen voor 1000 Euro kon kopen, moet je 1369 Euro voor neerleggen.
Zie voor uitgebreide benadering www.cdanet.nl onder tips en discussie forum cda leden
Remedie: Introduceer bedrijfs analyse
Wordt gratis verstrekt per E-mail in zipformaat via c.rippen@hccnet.nl
Er zit nog een foutje in dit programma 035-6242005

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-27T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.